Lakásfelújítás Árak – Költségvetés

Mi mennyi, mennyi is lesz végül is?

Felmérés, tervek, álmok – KÖLTSÉGVETÉS.

Ami nélkül nem lehet belevágni a megvalósításba.

A felméréssel kezdjük. Kezdhetünk Önnél is? A felmérés díjtalan. Csak az időnket adjuk egymásnak az első találkozón. Ismerkedünk. Nézzük pontokba szedve, hogy juthatunk el a munkakezdésig.

  • A felmérés a helyszínen. Egyeztetnünk kell hozzá helyet, időpontot. Méricskélek, dumálunk.
  • Küldök egy méretellenőrző levelet, 3 dimenziós .pdf formátumú melléklettel. Ezt a mellékletet a legegyszerűbb egy bármilyen számítógépen megnyitni Adobe Reader programba beolvasva. Ha nem ebben a programban nézi, csak üres lapot lát. Így kell kinéznie, láthatók az összes méretek, a magasságok, mélységek, szélességek is. Nézze csak, így néz ki.
lakásfelújítási méretek
Csakis Adobe Readerbe !!
lakásfelújítás méretek
Engedélyezni kell a 3 d tartalmakat!
  • Ha ellenőrizte és jóváhagyta a főbb méreteket, többé nem kell foglalkozni méretekkel, hisz ugyanazon a modellen mérünk a továbbiakban.
  • Ezután kap egy költségvetés vázlatot élő Excel táblázatban. Azt jelenti az élő, hogy bármelyik tételhez hozzányúl, megváltozik a végső fizetnivaló is.
költségvetés Excel
A vázlatnál csak a munkadíj oldalt töltöm ki, már amire emlékszem az első megbeszélésből. Ballra alul a három lapfül. Az összesítés, a munkadíj és az anyagok.
költségvetés Excel
A két egyforma oszlop nem hiba. Amikor kezdjük a munkát, a jobb oldalit letöröljük, s oda az kerül be csak, ami megvalósult, vagy következő héten szükséges anyag. Amikor a végén megkérdezik, miért nem annyi mint terveztük, kérem nézzék meg az egyik oszlop a terv volt, a másik a megvalósulás lett. Ezen tételesen lehet látni a költség különbözet okát. Egyéb kérdésekre is ad választ ez az Excel: a kék oszloptól jobbra az anyagokat számítjuk ki, miből mennyi is kell. A kék oszlop két oldalán láthatóak a megtörtént és a várható tételek. Onnét tudhatjuk meg azt is: Mennyi van még hátra?

A vázlat alapján már megalapozottan saccolhat, s azt is eldöntheti, esetleg velünk folytatja-e a munkát. Ha igen, tudtomra adja, folytassam. Szavának súlyt ad egy húszas utalásával. Ezt a húszast visszakapja, ha a munkán is együtt dolgozunk. ha mégsem, akkor ez volt ennek a költségvetésnek a díja.

  • Az utalása után, immár arra hajtunk, minél pontosabban kövessük a terveket a számokkal. Így előfordulhat, hogy a helyszínen pontosítunk újra. Mindenképpen kiegészülnek a számok a kifelejtett tételekkel, és a kiszámított anyagokkal.
  • A visszajelzését követően 3-4 munkanapon belül eljutunk az aláíró költségvetésig.
  • Az aláíró költségvetés még mindig nem kötelezettség a munka kezdésre. Azon újra gondolkodhat, amíg szükséges. De ha jelzi, lépjünk tovább, azonnal küldök szerződés mintát. S akkor már beszélhetünk a konkrét kezdési időpontról is.
  • A szerződés minta alapján Öntől várjuk a szerződés átírását. Bele tudja írni az összes fontos dolgot ami csak felmerül. Nekem látnom kell, tudjuk-e teljesíteni.
  • Amikor átírva visszaküldte, én bólintottam, ezt tudjuk teljesíteni, akkor fogunk kezet. S akkor már tudok tervezni a kezdésről.

Általánosságban elmondható, a visszaküldött szerződés után egy héten belül kezdünk.

Még néhány példa költségvetés különböző típusú lakásokról.

« A 2 »